فستفودی به قدمت روم باستان
مدتهاست که کارشناسان تغذیه در کم کردن سهم فست فودها در رژیم خوراکی میگویند. اما جالب است بدانیم که با یافت تازهای که در شهر باستانی پمپئی صورت گرفته، پیشینهی فست فود به دست کم دو هزار سال پیش رسیده است!
در خبری که به تازگی دوستداران باستانشناسی را به هیجان آورده، یک اغذیه فروشی خیابانی به صورت کامل از دل خاک بیرون آمده است. این خوراک فروشی خیابانی به اندازهای سالم است که حتی میتوان بقایای خوراک و استخوان حیوانات را هم در آن تماشا کرد.
یکی از دیدنیترین بخشهای این اغذیه فروشی، تزئینات بسیاری زیبای آن است.
بنا به گزارشی که اداره امور حفاری باستانی ایتالیا روز شنبه ۶ دیماه (۲۶ دسامبر) منتشر کرد، این اغذیهفروشی چنان سالم از زیر تل خاکستر بیرون کشیده شده، که حتی ظرفهای پیشخوان باقی ماندهی غذاها هنوز هم قابل تشخیص هستند.
علاوه بر موتیوهایی از حیوانات و چهرههای اسطورهای، باستانشناسان در کوزههای روی پیشخوان این فروشگاه غذای گرم یا رستوران خیابانی، باقیماندههای استخوانهای اردک، خوک و بز و نیز ماهی و حلزون تاکستانها را هم پیدا کردهاند.
همچنین، باستانشناسان در اتاقکهای این خوراک فروشی، یک جام شراب از جنس برنز (Patera)، دو بطری شیشهای و نیز یک ظرف کرویشکل پخت غذا (Olla) از جنس خاک رُس نیز یافتهاند.
گفته میشود تاکنون در شهر باستانی پمپئی ۸۰ مورد از این نوع غذافروشی گرم (Thermopolium) یافت شده است.
شهر باستانی پمپئی یکی از پرشکوهترین شهرهای روم باستان به شمار میرفت که در پی آتشفشان کوه “وزوو” در سال ۷۹ میلادی، به طور کامل در خاکستر پنهان شد.