رسانه مستقل تحلیلی-خبری هنرهای تجسمی

چرا مافیای ایتالیا به آثار هنری علاقمند است؟

در شهر میلان ایتالیا آثاری از هنرمندان برجسته‌ای هم‌چون «اندی وارهول» و «سالوادور دالی» در نمایشگاهی به دید همگان رسیده است که بیش از ۸۰ اثر آن توسط مقامات ایتالیایی از گروه‌های جنایتکار مصادره شده است.

این هفته نمایشگاه با عنوان «آثار هنری را نجات دهید: از مصادره تا مجموعه‌های همگانی» در کاخ پادشاهی میلان گشایش که بیش از ۸۰ اثر هنری مکشوفه در جریان سرکوب جرایم سازمان‌یافته را به نمایش می‌گذارد.

ماریا روزاریا لاگانا، رئیس دایره مدیریت چنین دارایی‌هایی در ایتالیا به رسانه‌های محلی گفت: « آثار هنری که قرار بود در دنیای زیرزمینی جنایتکار پنهان بماند، سرانجام به جامعه بازگردانده می‌شود و اکنون نقش نمادین مقاومت در برابر جنایت را به عهده می‌گیرند.»

به دست آوردن آن‌ها از چنگ جنایتکاران هم‌چون زایشی دوباره است

خانم لاگانا گفت: «این مثل یک زایش دوباره برای این آثار می‌ماند. انگار که باستان‌شناسان آن‌ها را از دل زمین حفاری کرده باشند و آن‌ها را در جایی که همه بتوانند ببینند به نمایش بگذارند.»

این مجموعه از اوایل قرن بیستم تا اوایل دهه ۲۰۰۰ میلادی را در بر می گیرد و شامل «هنرهای تابستانی در پارک‌ها» اثر وارهول و سنگ‌نگاره دالی از «رومئو و ژولیت» است.

این آثار ماه نوامبر در رم پیش‌نمایش شد و تا اواخر ماه ژانویه در میلان باقی خواهد ماند تا از آنجا برای نمایش به شهر «رجو کالابریا» در جنوب ایتالیا در قلب گروه مافیایی «ندرانگتا» منتقل شود.

این نمایشگاه تا ماه آوریل در رجو کالابریا برپاست و پس از آن، این آثار هنری به موزه‌های دولتی گوناگون در سراسر ایتالیا ارسال خواهند شد.

چرا جنایتکاران ایتالیا به نگهداری آثار هنری علاقه دارند؟

بر پایه گزارش‌ها، دست‌کم ۲۰ قطعه از این آثار هنری از یک رئیس مافیای «ندرانگتا» در سال ۲۰۱۶ پیدا و ضبط شد و دیگر آثار هنری از یک شبکه جهانی پولشویی که در سال ۲۰۱۳ منهدم شد، مصادره شد.

در این نمایشگاه هم‌چنین بریده‌هایی از جرائد و ویدئو‌هایی به نمایش گذاشته شده که نیروهای پلیس را در حال پیدا شدن و ضبط این آثار هنری نشان می‌دهد.

از این گونه آثار هنری در جرائمی هم‌چون قاچاق اسلحه و مواد مخدر به عنوان ارز و پول بهره‌برداری می‌شوند.

پلیس ایتالیا در سال ۲۰۱۶ میلادی، دو تابلوی نقاشی اثر «ونسان ون گوگ» با ارزش تقریبی هر کدام ۵۰ میلیون یورو را که در سال ۲۰۰۲ از موزه آمستردام دزدیده شده بود را از ملکی در نزدیکی شهر ناپل متعلق به رافائل امپریال، رئیس مافیای بازداشت شده پیدا کرد.

ایتالیا در سال ۲۰۱۷ نیز نمایشگاهی از کلکسیون یک چهره مافیایی به نمایش گذاشت.

دیدگاهتان را بنویسید