رسانه مستقل تحلیلی-خبری هنرهای تجسمی

آثار زاهاحديد در دبى

آثار زاها حديد در دبى

از تاريخ ١٨ ژانويه تا ٢٩ فبريه آثار آرشيتكت معروف زاها حديد در گالرى ليلا حرير در دبى به نمايش در آمده است. زاها حديد كه موسس شركت زاها حديد آرشيتك و برنده جايزه معتبر پريتزكر در سال ٢٠٠٤ است نمايشگاه خود را در دبى با ارايه مبلمان هاى زيبا و انحصار به فرد ، كه هر كدام به نوبه خود امضا اين طراح بين المللى را دارند ، در معرض نمايش گذاشته است.
آثار او همان گونه كه مى شد حدس زد ،به عقيده من ، سندى محكم است براى به اثبات رساندن اين واقعيت كه هر ايده اى قابل ساخت است . در اين نمايشگاه به وضوح فاصله نزديك رويا تا حقيقت را مى توان ديد. به درستى با اين همه پيشرفت در علم مواد و تكنولوژى كم بودن آثارى اين چنينى در دنياى امروزجاى تعجب دارد. زاها حديد را مى توان از معدود طراحانى ناميد كه تك تك آثارش شجاعت و بى پروايى او را به نمايش مى گذارند. جالب است بدانيد كه ديوار به ديوار نمايشگاه زاها آثارى از سهراب سپهرى ديده مى شد كه بازديد از نمايشگاهاى اين دو هنرمند در كنار هم حال و هواى هنرى خوبى به جا مى گذاشت.

كمى بيشتر در مورد زاها حديد بدانيم

زاها حديد با اصليتى عراقى داراى نام و نشان بين اللمللى است و مى توان از او به عنوان معدود معمارانى نام برد كه غير معمار ها هم نام او را شنيده اند. شهرت جهانى او به سبب طراحى و اجرا ساختمان ها و تدريس در نامدارترين دانشگاه هاى جهان است از جمله AA , Columbia,Harvard, Yale,University of Applied Arts in Vienna. علايق او محدود معمارى نمى شود بلكه اومعمارى را درگير با رشته هاى ديگر مى داند. او به ارتباط ميان معمارى با شهرسازى، محيط زيست ، طراحى فضاى سبز ، زمين شناسى مى پردازد.

زاها حديد همواره پروژه هاى متعددى در سطح بين المللی در حال انجام شدن دارد. به تازگى Oxford University’s Middle East Center به اتمام رسيده است. از ديگر پروژه هاى در حال ساخت حديد مى توان از فرودگاه در چين و موسسه سيلك ريتا در كامبوديا و 520 West 28th street در نيويورك نام برد.

در سال ٢٠١٠ و همچنين سال ٢٠١١ طراحى زاها حديد جايزه Stirling Prize by RIBA را از آن خود كرد. همچنين UNESCO لقب ‘Artist for Peace’ به معنى هنرمندى براى صلح را به او داده است . از طرف فرانسه نيز نشان ‘Commandeur de I’Ordre des Arts et des Letters’ به حديد هديه شد. مجله تايمز نيز نام وى را به عنوان يكى از صد انسان موثر در جهان آورده است. در سال ٢٠١٢ از طرف ملكه اليزابت نام Dame Commander كه برابر همان نام Sir براى آقايان هست را به زاها حديد دادند.
چندى پيش نيز RIBA اعلام كرد كه مدال و نشان Royal Gold Medal سال ٢٠١٦ به زاها حديد تعلق خواهد گرفت.

حديد با استفاده از تكنولوژى جديد و اعتقاد به علم روز، شعار معروف خود كه “ايده هاى آينده” فضاهاى جديد خلق مى كند. شايد ايده اين فضا ها از ديد بسيارى قابل نقد باشد و بسيارى از معماران سبك او را نپسندد ولى اين را بايد به خاطر سپرد كه شايد او را از اولين معمارانى مى توان نام برد كه شجاعت و علم خلق فضاهايى را دارد كه تا قبل از او كمتر به چشم خورده بود.

 

دیدگاهتان را بنویسید