مجله مستقل و تخصصی هنرهای تجسمی و مفهموی

هوش مصنوعی تپه‌نگاره‌های غول‌پیکر ۲ هزار ساله را پیدا کرد

به تازگی پژوهشگران به کمک توانایی‌های هوش مصنوعی توانستند در مدت زمانی کوتاه حدود ۳۰۰ تپه‌نگاره باستانی تازه را در پرو پیدا کنند.

به گزارش فرانس‌پرس، قدمت برخی از این خطوط و اشکال پر رمز و راز به بیش از ۲۰۰۰ سال پیش باز می‌‌گردد.

یک پژوهش علمی ژاپنی که با بهره‌گیری از هوش مصنوعی صورت گرفته، زمینه‌ی یافتن حدود ۳۰۳ نقش تپه‌نگاره تازه در صحرای نازکا واقع در جنوب پرو را فراهم کرد.

این تعداد تقریباً دو برابر تپه‌نگاره‌های شناخته شده پیشین در این منطقه است که قدمتی بیش از ۲ هزار سال دارند.

نقشه‌برداری دقیق‌تر و سریع‌تر

ماساتو ساکای، باستان‌شناس و پژوهش دانشگاه یاماگاتا روز دوشنبه در جریان کنفرانسی مطبوعاتی در سفارت ژاپن در لیما، ضمن تشریح نتایج این پژوهش گفت: «بهره‌گیری از هوش مصنوعی به ما امکان داد تا نقشه‌برداری از توزیع خطوط تپه‌‌نگاره‌ها را با سرعت و دقت بیش‌تری انجام دهیم.»

وی افزود: «روش مطالعه سنتی که تا پیش از این برای شناسایی این تپه‌نگاره‌ها بهره‌گیری می‌شد و از راه بررسی مستقیم تصاویری با وضوح و کیفیت بالا از منطقه صورت می‌گرفت، زمان‌بر و اشتباه‌پذیر بود. بسیاری از این طرح‌های باستانی ممکن بود در این روش نادیده گرفته شوند.»

این پژوهش که با استقبال جامعه علمی روبرو شده روز دوشنبه در مجله‌ی معتبر «مجموعه مقالات آکادمی ملی علوم» ایالات متحده منتشر شد.

بر پایه‌ی آن‌چه در مقاله ارائه شده برای معرفی این پژوهش آمده، «پژوهش‌های تند با هوش مصنوعی، امکان شناسایی ۳۰۳ نقش برجسته تازه را طی شش ماه کار میدانی فراهم کرده است.»

دیدگاهتان را بنویسید