عنایتالله نظری نوری، هنرمند نامدار عرصه نقاشی و خوشنویسی معاصر، در سن ۸۸ سالگی چشم از جهان فروبست. او که از نسل هنرمندانی بود که پیوندی ژرف میان سنت و نوآوری در هنرهای تجسمی ایران پدید آوردند، روز شنبه ۲۰ اردیبهشتماه دار فانی را وداع گفت.
نظری نوری، زادهٔ ۱۳۱۶ در محله سرچشمه تهران، دانشآموختهٔ رشته ادبیات پارسی از دانشگاه تهران و دوره ممتاز نقاشی از جهاد دانشگاهی هنر بود. هنر او تلفیقی از نقاشی آبرنگ و خوشنویسی ـ بهویژه شیوه شکستهنستعلیق ـ بود که با پالتهای رنگین و ترکیببندیهای مهندسیشدهاش، مرزهای کهن کالیگرافی ایرانی را درنوردید.
آثار او در گالریها و نمایشگاههای بسیاری در ایران و کشورهای ایتالیا، سوئیس، انگلستان، امریکا و استرالیا به نمایش درآمد. یکی از نمایشگاههای شاخص او با عنوان «ایران من سلام» در گالری شکوه تهران، بازتابی از نگاه عاشقانهاش به طبیعت ایران و پیوندش با فرم و رنگ بود؛ جایی که کوهستانهای نطنز و دشتهای بکر ایران در قالب آبرنگهایی زنده، روایتگر شیدایی یک نقاش به سرزمین مادریاش میشدند.
نظری نوری که هنر خط را نزد استادان برجستهای چون ایزدپناه و رضا مافی آموخته بود، خوشنویسی را نه فقط ابزار نوشتار، که بستری برای بافتن اندیشه و احساس در قالب فرمهای زنده میدانست. او بارها گفته بود: «من تابع عقل نیستم، پیرو عشقام»؛ جملهای که گویی عصاره جهانبینی او و راز شکوه آثارش بود.
نقاشیهای خطگونهی او، با الهام از بافتههای ایلاتی، همانند قالیهایی از واژه بودند که گاه در طیفهای فیروزهای آرام میگرفتند و گاه با انفجار رنگهای گرم، مخاطب را به شور و تماشا فرا میخواندند.
عنایتالله نظری نوری افزون بر کار هنری، در مقام پژوهشگر و سخنران نیز حضوری فعال داشت و دیدگاههایش در زمینه زیباییشناسی هنر ایران، در نشستها و مقالههای گوناگون بازتاب یافته است.
مراسم تشییع پیکر این هنرمند فقید، سهشنبه ۲۳ اردیبهشت ساعت ۱۰ صبح از مقابل خانه هنرمندان ایران برگزار خواهد شد. آیین یادبود وی نیز روز جمعه ۲۶ اردیبهشت از ساعت ۱۶:۳۰ تا ۱۸ در مسجد الغدیر واقع در خیابان شریعتی، بلوار میرداماد برگزار میشود.