رسانه مستقل تحلیلی-خبری هنرهای تجسمی

نسرین برکت نقاش و فعال هنری

نسرین برکت نقاش و فعال هنری

از آنجایی که زنان موضوع اصلی نقاشیهای من بوده و نه مختص به یک نقطه خاص جغرافیایی بلکه بیانگر کلیتی از خلقت زن که در طول تاریخ تحت تاثیر عناصر دیگری بوده است، عناصری متاثر از وقایع اجتماعی و سیاسی که همراه با احساسات و عواطف درونی و تجربیات متعدد از فضاهای ذهنی من بازنمایی شده، نگاهی انتقادی به حقایقی بعضا تلخ که با اجرایی طنز نمود پیدا کرده، استفاده از مدل ها در حالتی سرد حاکی از روند زندگی بصورت یک اتفاق از پیش تعیین شده می باشد، خواستم تا با ترکیب تصاویر، برش ها، پرداخت و اجرای جزییات با استفاده از مدیای اکرولیک، اثری خوشایند خلق کنم که بتواند جذابیتی بصری همراه با برداشتی آزادانه را به مخاطب القا کند

نسرین برکت

فعالیت هنری در راه اندازی اولین آرت اکسپو ایرانی

گالری “ابرا”ی لس آنجلس به مدت دوازده روز میزبان اولین نمایشگاه آثار هنری ۳۰ نقاش، عکاس و ویدیو آرتیست ایرانی است که آثار خود را از طریق شبکه های اجتماعی برای شرکت در این مسابقه هنرهای تجسمی ارسال کردند. آثار این افراد پس از پاسخ به فراخوانی که سال گذشته از طرف سایت “آرت اکسپوتهران” با همکاری “آرت پی پل گالری” یکی از نگارخانه های هنری شناخته شده شهر سانفرانسیسکو و صفحه اینترنتی “مدرن پینترز” انجام شد، جمع آوری شده است.

این نمایشگاه که درشب گشایش آن (شنبه ۱۰ مارس) بیش از ۲۵۰ نفر از هنردوستان ایرانی و غیر ایرانی از آن دیدار کردند، به گفته دست اندر کاران آن، قدم تازه ای است در مسیر جهانی ساختن هنرهای معاصر ایران و فرصتی است برای معرفی و فروش آثارهنرمندان حرفه ای که تا پیش از این هیچگونه امکاناتی برای نمایش آثار خود در خارج از ایران نداشته اند. برخی از کارشناسان این رویداد هنری را “نشانی از گرایش هنر معاصر ایران به جریان مدرنیسم و پیشروی هایی که نمونه هایی از آن اخیرا در قلمرو سینما از طریق اصغر فرهادی و پیش از آن عباس کیارستمی و بهمن قبادی به ثبت رسیده است” خوانده اند.

نقش کلیدی شبکه های اجتماعی دربرگزاری این مسابقه

“بنیاد مسابقات هنرهای تجسمی از طریق شبکه های اجتماعی” که به نام “اسنک” نیز شناخته می شود، یک گالری مجازی و مرجعی است برای “هنرمندان بدون مرز” که توسط علی معمار، نقاش آبستره، از فارغ التحصیلان آکادمی هنرهای زیبای فلورانس و صاحب گالری ” آرت پی پل” سن فرانسیسکو پایه گذاری شده است. آقای معمار به بی بی سی می گوید :”ما می خواستیم به هنرمندان مستعد و نوظهوری که امکانی برای نمایش آثارشان در گالری های داخل مملکت پیدا نمی کنند کمک کنیم و آن ها را به جهانیان معرفی کنیم.

شیوه های گزینش برندگان

در ماه سپتامبر گذشته بیش از ۱۴۰۰ هنرمند ایرانی در مسابقه ای که سایت اینترنتی “آرت اکسپو تهران” ترتیب داده بود شرکت کردند و در نتیجه ۱۵۰ نفر در دو بخش منتخبین مردمی و منتخبین آرت اکسپو تهران به عنوان برگزیدگان مرحله اول شناخته شدند.
منتخبین مردمی به تعداد ۵۰ نفر توسط رای عمومی بیش از ۱۶۰۰۰ نفر در روز و بازدیدکنندگان در بازدیدگاها و منتخبین آرت اکسپو تهران به تعداد ۱۰۰ نفر، در نتیجه داوری سایت آرت اکسپو تهران معرفی شدند.
آثار برگزیدگان مرحله اول در ژانویه ۲۰۱۲ در “نگارخانه فروهر” تهران به نمایش گذاشته شد.

نسرین برکت نقاش ساکن ایران و هماهنگ کننده مسابقه، از دو سال پیش به صورت حرفه ای فعالیت های هنری خود را در سطح بین المللی گسترش داده است. او پس از ایجاد صفحه اینترنتی “مدرن پینترز” ضمن بازدید از آثار هنری گوناگون درموزه های مختلف جهان، نقدها و یادداشت هایی در ارتباط با این آثار در صفحه خود به چاپ می رساند. در مدت کوتاهی این صفحه به شدت مورد توجه هنرمندان و هنردوستان ایرانی قرار گرفت:”ما می خواستیم هیجانی که در این صفحه بوجود آمده بود را بیشتر کنیم. یک صفحه برای مسابقه ایجاد کردیم و شروع کردیم به تبلیغات در نشریات هنری اما در حقیقت همه این ها از طریق اینترنت انجام شد. کارهای هنرمندان را به صورت ایمیل دریافت کردیم و مردم هم روی اینترنت به آن ها رای دادند. پس از آن که متوجه شدیم آرتیست ها تا این حد حرفه ای هستند تصمیم گرفتیم یک گروه داوری داشته باشیم تا برندگان نهایی را آن ها انتخاب کنند.”

در ادامه ، این هیئت گزینش با گردهم آیی پنج هنرمند و کارشناس هنری، حسام ابریشمی نقاش ایرانی ساکن لس آنجلس، گای کلمانت کوئن مجسمه سازمصری تبارآمریکایی، پاسکال تیسیره هنرشناس فرانسوی دانشگاه “یل”، آلن مازتی نقاش آبستره و علی معمار نقاش و طراح تشکیل شد و این هیئت، آثار ۳۰ نقاش(در رشته های رنگ و روغن، اکرلیک، کولاژ، آبرنگ، ترکیب مواد)، عکاس و ویدیو آرتیست را به عنوان برندگان این مسابقات انتخاب کردند. آثاری که بنا بر گفته پرویز کلانتری نقاش سرشناس و از حامیان طرح مسابقه:” با گرایش های گوناگون اکسپرسیونیسم، سوررئالیسم و هنر مفهومی از میان بیش از ۴۲۰۰ قطعه کار هنری برگزیده شدند تا بخشی از تصاویر تمام نمای سلیقه های گوناگون هنرمندان، و واکنش های آن ها را در برخورد با زندگی و جهان ارائه دهند. یکی از ویژگی های این برخورد استفاده از زبان تمثیلی در بیان تصویر است.”

حسام ابریشمی یکی ازداوران مسابقه این نمایشگاه می گوید که انتخاب ۳۰ اثر ازمیان صدها اثر هنری قابل توجه کار آسانی نبوده است. نکته جالبی که هیئت گزینش پس از ارائه آرای خود به آن توجه پیدا کرد این بود که از میان ۳۰ آرتیست منتخب، ۲۱ نفر آن ها زنان و دختران هنرمند ایرانی هستند. این آثار هم زمان با گالری “ابرا” در گالری “هفت ثمر” تهران به نمایش گذاشته شده است و از ۲۲ ماه مارس هم در”آرت پی پل گالری” سن فرانسیسکو به نمایش گذاشته خواهد شد. آثار همه هنرمندان شرکت کننده در مسابقه در سه جلد کتاب توسط گالری آرت پی پل در آمریکا به چاپ رسیده است که در شب گشایش دراختیار علاقمندان قرار گرفت. هم چنین این آثار به مدت یک سال بر روی وب سایت گالری مجازی باقی خواهد ماند.

گزارش پخش شده بی بی سی
گزارش توسط فیروزه خطیبی در لوس آنجلس تهیه شده

http://www.bbc.co.uk/persian/arts/2012/03/120312_l42_art_expo_khatibi.shtml

 

دیدگاهتان را بنویسید