رسانه مستقل تحلیلی-خبری هنرهای تجسمی

حذف شرط: جشنواره هنرهای تجسمی فجر جشنواره هنرهای تجسمی فجر

بودجه هنر ۱۱۰ میلیاردی و خرابی تهویه موزه هنرهای معاصر تهران !!!

نه نقل از سرویس تجسمی هنر آنلاین در جریان برگزاری مراسم افتتاحیه جشنواره فجر بزرگانی در این حوزه به ایراد سخن پرداخته اند، اما پس از این گزارش سوالاتی در ذهن برخی کاربران نقش بسته است به خصوص در مورد بودجه هنر که بعد از نقل سخنان جناب آقای مرادخانی برخی از آنها را مطرح خواهیم کرد.

نقل قول معاون هنری وزیر ارشاد جناب مراد خانی

“مجلس برای تحقق مطالبات هنرمندان کمک کند”

علی مرادخانی معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در ادامه آیین افتتاحیه نهمین جشنواره بین‌المللی تجسمی فجر گفت: اتفاق‌هایی که در حوزه تجسمی در حال رخ دادن است به ما این نوید را می‌دهد که ما یک امکان خوب نهفته داریم. ما با ایجاد امکانات جدید شرایطی را به وجود آورده‌ایم که سازمان‌های هنری خصوصی و نیمه‌خصوصی بتوانند فعالیت‌های گسترده‌تری را در این زمینه داشته باشند. اما امکاناتی که برای این شاخه هنری وجود دارد بسیار اندک است. روزی که من وارد معاونت شدم بودجه معاونت ۱۴ میلیارد تومان بود اما من بعد از هر سال به ترتیب ۲۴ ، ۳۲ و در نهایت با مساعدت آقای نوبخت ۴۶ میلیارد تومان به بودجه معاونت اضافه کردم. اما متاسفانه بخش اعظمی از این بودجه در حوزه‌های دیگری هزینه می‌شود. احتساب ۲۶ میلیاردی که ما می‌گیریم بودجه رسمی معاونت هنری نزدیک به ۱۱۰ میلیارد تومان است که در صد زیاد آن از قبل هزینه‌های پشتیبانی در وزارتخانه می شود و این مشکلات ناشی از ضعف در حوزه برنامه‌ریزی است. در واقع نوع بودجه‌بندی ما اشکال دارد. ما امیدواریم به این حوزه عنایت بیشتری شود ما امروز می‌خواهیم طرح گالری ملی را آغاز کنیم و هفت هزار متر زمین هم بابت ساخت این گالری در دست داریم اما مشکلاتی سد راه ماست که موجب شده امروز جایی برای عرضه هنر وجود نداشته باشد. وقتی ما امکانات داشته باشیم هنرهای تجسمی رشد می‌کنند. در واقع موضوع اقتصاد هنر باید مورد توجه بیشتری قرار بگیرد. ما از مجلس می‌خواهیم امکانی را فراهم کند که این موضوعات قانون‌مند شود و بتوانیم بخشی از این مطالبات را به نفع هنر کشور محقق کنیم تا ایران در عرصه هنرهای تجسمی بتواند جایگاه خود را پیدا کند.

ملانوروزی مدیرکل هنرهای تجسمی وزارت ارشاد و رئیس موزه هنرهای معاصر تهران

ما به عنوان حاکمیت هنر، این موضوعات را رصد می‌کنیم و با توجه به این که هنرمندان و به خصوص جوانان در هر کدام از این رشته‌ها رویکردهای خوبی داشتند در آخر هر سال از این فعلان تقدیر به عمل می‌آید.

  • سوال بسیاری از کاربران این هست که با وجود چنین بودجه کلانی چرا هنوز صحبت از خرابی های جایی مانند همین موزه هنرهای معاصر و گنجینه آن وجود دارد، در حالی که این آثار از مهمترین مجموعه های دنیا به حساب می آید، آیا از این بودجه بزرگ سهمی نسیب رفع مشکلات آن نخواهد شد و اموری با ارزش تر از این آثار واقعا وجود دارند؟
  • سوال دومی که از نظر تعدد پرسش بیان شده است، این بوده که آیا با وجود این تعداد گالری و نگارخانه که اغلب از روی بیکاری و نبود آثار مناسب بنا بر تعداد گالری، فعالیت مناسبی هم ندارند، هنوز هم نیاز به صحبت در خصوص عدم حضور مکان مناسب به میان می آید؟
  • با توجه به این بودجه سنگین آیا هنوز هم باید از خروج آثار هنری موزه صحبت هایی به میان باشد تا بتوانیم مشکلات موزه را حل کنیم و این آثار فاخر را حفظ نماییم؟
  • سوال چهارم از نظر تعدد پرسش اینکه چرا باید یک فضای بسیار بزرگ در اختیار تنها یک جشنواره قرار بگیرد و کاربری یک سویه داشته باشد، آیا اهمیت دادن به صرفا یک موضوع مستلزم این مقدار خرج و ساختمان سازی است؟
  • سوال بعدی اینکه همه جای دنیا دولت برای نهاد خصوصی بودجه اختصاص میدهد اما با توجه به صحبت “حاکمیت هنر” آیا قرار هست همه این بودجه به صورت دولتی و صرف پروژه های دولت شود؟

هنرگردی به عنوان رسانه ای تخصصی در زمینه هنرهای تجسمی به بیان دیدگاه های اخیر کاربران در حاشیه جشنواره تجسمی فجر پرداخته است، هر چند برای هیچ کس توضیح و تفسیر مناسبی وجود نداشته و اغلب بر اساس کلمات به کار رفته نظر داده اند، اما بد نیست پس از مدت ها انتقاد شفافیت هایی در این نوع بیان مطرح شود، شما نیز اگر به دنبال طرح پرسشی هستید آن را به ایمیل هنرگردی ارسال نمایید

لینک کامل خبر

دیدگاهتان را بنویسید